achtergrond

Geenstijl

Groningen zegt sorry voor de slavernij

Nou is het dan weer goed

De gemeente Groningen is veel gevraagd hoe ze erop terugkijkt dat het stadsbestuur ooit een rol heeft gespeeld in de slavernij. Burgemeester Koen Schuiling hecht eraan te stellen dat de stad dat niet hadden moeten doen, het was onnodig en misplaatst. Hij heeft er nadien daarom persoonlijk zijn excuses voor gemaakt, al is niemand van de slachtoffers nog in leven. Wij herhalen die graag publiek: sorry slaven!

Suchsuch! 'Gevaarlijke zedendelinquent' ontsnapt uit Duitse gevangenis vlakbij Nederlandse grens

'Houd afstand'

De (Duitse) politie vraagt uw aandacht voor het volgende. In Meppen, op zo'n 10 kilometer van de Nederlandse grens bij Emmen, is deze meneer donderdagmiddag uit de gevangenis ontsnapt. Het gaat volgens Bild om een "gevaarlijke zedendelinquent" die nog middenin in een tbs-traject zit.

Universiteit Leiden bukt voor Pro-Pallie tuig, Pro-Pallie tuig bezet vandaag hortus

Uitstekende tactiek

Sorry Pieter wij hebben niet op de Universiteit Leiden gezeten, dus we weten even niet zo snel een historische parallel met een bezetter, die allemaal dingen bezet, en mensen die daar dan aan toegeven en eisen van die bezetter inwilligen, en dat die bezetter dan alsnog weer andere gebieden bezet, en dat die bezetter dan ook nog een hele specifieke mening heeft over het doden van Joden. Maar in Den Haag werd dus gisteren al gebouw bezet, ging het universiteitsbestuur met allerlei gemaskerde types onderhandelen, vandaag zouden er meer details komen over hoe de Universiteit Leiden precies academische collega's in Israël in de steek laat, maar nu is het opnieuw bal met Students for Palestine (bekend van deze folder). "De activisten vinden het voorstel dat universiteit gisteren deed om alle banden met Israël 'on hold' te zetten, niet ver genoeg gaan. 'Bovendien heeft de universiteit nog niet gereageerd op ons tegenvoorstel', aldus SfP-woordvoerder Neele." Welja joh. Hoe zou het eigenlijk komen dat SfP-woordvoer denkt dat het bestuur wel even voor dit soort bizarre eisen gaat bukken. Is dat misschien omdat deze laffe tuthola er de baas is?

Quincy Promes vrijgelaten, net op tijd voor EK

Quincy met zijn ritmebox

Kijk eens wie er weer op vrije voeten is! Crimineelcy Promes. Matige voetballer, wel heel goede crimineel. Cocaïnekoning veroordeeld tot een zesjarig contract bij FC Bukken en toen naaide die sukkel er ook nog eens uit na een verkeersongeval in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is zelf ook een verkeersongeval van een vent, deze Promes. Maar wel een vrij verkeersongeval! "In afwachting van zijn uitleveringszaak is Promes op voorwaarden vrijgelaten, bevestigen ingewijden aan Het Parool. Wat deze voorwaarden precies inhouden, is niet bekend. In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de autoriteiten gehoor te geven." Nou, dat worden weer leuke fillempies vanuit de disco! Enne... pssst... Koeman!

Excuus

+++ INGEZONDEN BRIEF +++

Ons is veel gevraagd hoe we erop terugkijken dat we ooit een linkje naar wat plaatjes van Britt Dekker online hebben gegooid. We hechten eraan te stellen dat we dat niet hadden moeten doen, het was onnodig en misplaatst. We hebben er nadien daarom persoonlijk onze excuses voor gemaakt bij Britt Dekker en herhalen die graag publiek: sorry Britt!

Plasterk kruipt in kont Pieter Omtzigt: met briefje op voorpagina van De Telegraaf

Goeie genade

Kom er maar in Brieven van Boomers want dit is echt PEAK formatie 2023/24. Ronald Plasterk met een ingezonden brief (!) in De Telegraaf met als inhoud: 'SORRY PIETER'. Een poging om publiekelijk in het kontje van Pieter Omtzigt te kruipen, omdat die de installatie van premier Plasterk (nog) blokkeert. Privé excuses maken kan natuurlijk ook - en heeft-ie zelfs al gedaan - dus dan lezen we deze openbare boetedoening toch vooral als een manier om Pieter 'publiek' voor het blok te zetten, zodat hij straks maar premiertje kan spelen. Tsja. Sorry Pieter.
UPDATE: Excuses 'waren eis van Omtzigt'

De zon gaat weer schijnen in het Stamcafé

Wat een dag

Viel: tegen

Eerste dag coalitieakkoord, eerste gebroken belofte: de zon ging helemaal niet schijnen. Nou ja, een klein beetje, maar het was nou niet bepaald de hardste zonnestraal ooit. De zon schijnt wel in het hartje van Caroline van der Plas, die toch maar mooi voor 3 miljoen euro een visser aan het huilen heeft gekregen. Pieter Omtzigt en Dilan Yesilgöz leken dan weer wat minder enthousiast, net als Martin Bosma bij het horen van het woord EXTREEM-RECHTS. In het Stamcafé schijnt de zon altijd, dus onze vraag vanavond is: waar gaat u eigenlijk van stralen?

Premier van all... eh onze Nederlanders

Britse "hate crime-wet keert zich tegen minderheden" omdat *BREAKING NEWS* minderheden onderling ook racistisch zijn

Ja hey het was niet de bedoeling dat een wet ontworpen voor blanken gelijkwaardig op niet-blanken toegepast wordt

Ja hey nee ook weer niet zó gelijkwaardig voor de wet!

Stel dat Engeland wel een land en geen Pakistaanse dagopvang onder Indiaas bewind was, dan zou het een heel vreemd land zijn. En nu dus weer de bovenstaande kwestie waarin een wet bedoeld om de bruinen te beschermen tegen Adolf Hitler als defecte Qassam-raket landt op een ziekenhuis vol bruine kinderen.

Want wat blijkt? Niet-blanke Britten zijn onderling ook racistisch. En we zouden hedendaags zelfs aandurven; nog veel racistischer dan blanken, en dan vooral de moslims. De bovenstaande casus betreft lerares Marieha Hussein die haar baan verloor omdat ze een protestbord droeg met daarop donkerwitte premier Rishni Sunak en toenmalig MinBin Suella Braverman onder een kokosboom tussen de kokosnoten.

Volgens haar was dat dus geen racistische apenverwijzing, maar een Bounty-verwijzing, want kokosnoten zijn "brown on the outside, with white-supremacist values on the inside."

Wat Marieha Hussein, naar eigen zeggen van Pakistaanse komaf, dan zo racistisch en ophitsend vond? Dat Braverman zei dat grooming gangs die inheemse Britse meisjes decennia lang op industriële schaal verkrachtten en uitbuitten "overwegend uit Pakistaanse mannen bestonden".

Mop, DAT WAS OOK ZO. Zin in meer van dit.

GEVONDEN. De enige Nederlander die baalt dat er de komende maanden geen talkshow op de NPO is

Eerst even: dit fragment kijken

Heeft u gekeken? Bovenstaand fragmentje uit Op1 van gisteravond? Op het moment dat er dus net een regeerakkoord is gesloten en heel Nederland zich afvraagt wat er in staat, stelt Charles Groenhuijsen (die overduidelijk geen idee heeft wat het halveren van het eigen risico inhoudt) een vraag over het halveren van het eigen risico aan econoom Arnoud Boot (deze Arnoud Boot, red.). Vervolgens geeft die een uitgebreid antwoord, waarop Groenhuijsens co-host Thomas van Groningen tegen Boot zegt: "Maar u heeft het akkoord nog helemaal niet gelezen". Nee pipo. Precies. Maar jouw collega heeft hem net wel gevraagd wat hij ervan vindt. En het concept van een talkshow op de NPO is een beetje dat mensen, die het antwoord niet weten, antwoord geven op vragen van mensen, die hun eigen vraag niet snappen. Fijn dus, dat we de komende maanden gewoon lekker naar voetbal op de tv kunnen kijken, in plaats van naar talkshows. Maar toch is er één iemand die ze de komende maanden gaat missen. U mag raden wie.

Van Dales woord van de dag: "Judeonationalisme" is "rechts nationalisme dat joodse cultuur gebruikt voor islamofobie"

Kabinet Judeonationalisme I

Op een mbo waar het geen kwaad kan

Het woord verscheen begin maart in ambtenarenvakblad Binnenlands Bestuur (?), begin april in De Bruine Groene Amsterdammer en eergisteren opnieuw in De 'Volks'krant. Is ooit gemunt door de laatste politicoloog in Jahwes magazijn Cas Mudde, en dus navenant vilein. 

En nu ook nog Van Dales Woord van de Dag, door de Taalbank gedefinieerd als: "judeonationalisme (het, g.mv.) vorm van nationalisme, vooral van rechts conservatieve partijen, waarbij de Joodse cultuur en identiteit gebruikt worden ter rechtvaardiging van xenofobie en m.n. islamofobie."

Nou, makkers, even hè. Het klopt bovenal gewoon niet. Wilders spreekt namelijk steevast van joods-christelijke waarden wanneer hij verwijst naar het fundament onder een humanistische samenleving, nooit enkel van joodse waarden.

En als je liever hebt dat hij enkel zou spreken van christelijke waarden zonder de joodse bron te betrekken, laat ons dan even uitleggen in welk vaarwater je daarmee al heel snel terecht komt. Namelijk; Tucker/Thierry/Nick Fuentes-rechts, en die freakshow wil echt niemand.

Maar het 'christelijk' nationalisme van die slag, dat een expliciete afkeer heeft van de joodse bron, is gelukkig intern te inconsistent om zichzelf te overleven.

Ten eerste heeft het vaak openlijk antisemitische "Christ is King"-kamp geen antwoord op de notie dat Christus geen christen was, maar een progressieve joodse rabbijn die de Torah niet kwam weerleggen maar "vervullen".

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.