achtergrond

Geenstijl

STATEMENT REDACTIE GEENSTIJL - GeenStijl boycot Eurovisie Songfestival 2024

STATEMENT GEENSTIJL OVER DISKWALIFICATIE JOOST KLEIN

De redactie van GeenStijl heeft kennis genomen van de diskwalificatie van Joost Klein door de EBU. GeenStijl vindt de diskwalificatie disproportioneel en is geschokt door de beslissing. We betreuren het enorm. "Dikke lul", aldus Songfestival-redacteur Mosterd.

Vandaag heeft de Songfestivalredactie van GeenStijl uitgebreid met de hoofdredactie (Ronaldo & Pritt) overlegd en verschillende oplossingen aangedragen. Desondanks heeft de hoofdredactie van GeenStijl toch besloten géén liveblog te voeren, ondanks het feit dat GeenStijls ONGENUANCEERDE LIVEBLOG (2024 A, 2024 B, 2023, 2022, 2021, 2019) jaarlijks deel uitmaakte van 'GU's Best Gelezen Topic Bonanza'. Mosterd vindt de maatregel van de hoofdredactie heel zwaar en disproportioneel. GeenStijl staat voor goede omgangsvormen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar een maatregel tot uitsluiten van een liveblog staat in zijn ogen niet in verhouding tot dit incident.

Ook de hoofdredactie van GeenStijl is desalniettemin heel teleurgesteld en ontdaan, ook voor alle miljoenen fans die zo ontzettend naar ons liveblog toeleefden. Wat GeenStijl Nederland en Europa heeft gebracht, had niet zo mogen eindigen.

Verklaring Ronaldo: "Het uitsluiten van Joost Klein is een disproportionele en schandelijke beslissing van de EBU."

Verklaring P. Stift: "Het afschaffen van een liveblog is oa de ‘hel’ voor Mosterd & zijn team. Verdere woordvoering via Ronaldo."

Verklaring Mosterd: "FUCK THE EBU"

Nazis und Palliewappies raus! Stem daarom massaal op dat lieve Israëlische zangeresje!

door Arthur van Amerongen

Ik sta bekend als de meester van de ironie, maar soms moet ik als columnist de botte bijl hanteren. Toen ik de afgelopen dagen een enorme bende tinnef, geteisem en falderappes in Malmö voor het hotel van de 20-jarige Eden Golan zag brullen en krijsen, werd ik zowaar echt woedend en twiette ik dat het schorem op Jodenjacht was.

In mijn vrijdagpreek voor HP/De Tijd hanteerde ik gelukkig weer het wapen der ironie en schreef ik:

Malmö is de moordhoofdstad van Zweden en werd door de onverdachte Britse politicus Nigel Farage “the rape capital of Europe”genoemd. Het is me wat met die Vikingen: altijd maar roven en meppen en verkrachten. Gewoon voor de lol, net als de Schotten waaraan ze genetisch verwant zijn. Het verbaasde mij dan ook niet dat er gisteren een compleet leger Ragnar Lothbrokken naar het centrum van Malmö optrok omdat er een flinke buit te halen viel: camera’s, fototoestellen, geluidsapparatuur, portemonnees van de Eurovisie-bobo’s, de blingbling van van de Eurovisie-queers, en er was natuurlijk de vleselijke hoofdtrofee: Eden Golan, het prachtige zangeresje uit Israël. Haar vrolijke inzending Hurricane heet eigenlijk October Rain, een verwijzing naar de Hamas-pogrom van 7 oktober, maar dat mocht niet van de bobo’s van het Songfestival.

Feynman en/of Feiten – Mentale blokkade

Als je de oorzaken niet onder ogen ziet, blijf je verblind door gevolgen

Als jouw gedachtegoed verheven genoeg is, dan blokkeer je de A10, A12 of universiteit. Je speelt dan voor eigen rechter wie waar mag gaan en staan, omdat jij vindt dat er onvoldoende geluisterd wordt naar je eerdere boodschappen EN je vindt dat jouw boodschap de enige, volledige waarheid is. Sommige demonstranten zeiden het zelfs eerlijk: revoluties krijg je alleen door geweld.

Dan begrijp je niet dat de vrijheid van meningsuiting alleen kan bestaan als er ook een vrijheid is voor andere meningen. Dan begrijp je niet dat de energietransitie een enorme operatie is afhankelijk van een sterke economie, zware industrie en ervaren technisch opgeleide beroepsbevolking. Dan begrijp je Hamas niet, en kan je beter ff naar deze anderhalve minuut kijken waarin Hamas zichzelf uitlegt:

Ghazi Hamad of the Hamas political bureau said in an October 24, 2023 show on LBC TV (Lebanon) that Hamas is prepared to repeat the October 7 "Al-Aqsa Flood" Operation time and again until Israel is annihilated. He added that Palestinians are willing to pay the price and that they are "proud to sacrifice martyrs." Ze zijn trots om “martelaren” te offeren. Trots op nog steeds gegijzelde baby's.

Hamas heeft in haar handvest de totale vernietiging van Israël staan. Pure genocide. Hoe je dat handvest moet lezen werd 7 oktober duidelijk. Verminken, verkrachten, gijzelen en vermoorden van zo veel mogelijk burgers was het centrale doel. Het was een barbaarse methode van oorlogvoering. Een protestant voor de Stopera nam daar geen afstand van, hij herhaalde: from the river to the sea

IDF vraagt evacuatie nieuwe wijken Rafah, in vijf dagen al "300.000 burgers Rafah geëvacueerd naar humanitaire zones"

Onderstaande vertaalde oproep deed de IDF hier in het Arabisch

De oproep is een aanvulling op de eerdere evacuatie-oproep van Rafah-Oost, afgelopen maandag. Volgens de IDF zou Hamas in deze nieuwe wijken proberen te hergroeperen. De Arabische boodschap luidt: "You are in a dangerous combat zone. Hamas is trying to rebuild its capabilities in the area, and therefore the IDF will work with great force against the terror organizations in the area in which you are located".

Ondertussen blijkt ook dat er sinds de eerste evacuaties afgelopen maandag, dus in slechts vijf dagen, al 300.000 (!) van de miljoen+ burgers te Rafah geëvacueerd zijn naar de humanitaire zones

Weet u nog dat de gehele media en politiek met 'MinDef' Ollongren voorop bleef roepen dat de burgers te Rafah nergens heen konden? Dat was nooit waar, de evacuatieplannen lagen er al vanaf half februari.

Ook start de IDF een nieuwe operatie in Noord Gaza's Jabaliya, waar Hamas zich ook zou proberen te hergroeperen. Die stad was destijds al geëvacueerd en veroverd, maar er bleven zo'n 100,000 and 150,000 burgers achter. Hen wordt nu gevraagd te evacueren naar veilige gebieden in West-Gaza.

Gisteren vier 19-jarige IDF-soldaten gedood (waarvan 2 Ethiopisch) door een IED in Gaza Stad

Brante & Immink - Sharia for UvA

Sta je dan met je Sjakiehoofd lekker te onderhandelen met een stel halve jihadi’s met Arafatsjaals voor hun bakkes. 

En, heb je wat voor elkaar gekregen? 

Nou ja, ik heb de gegevens van al onze medewerkers die samen onderzoek doen met Israelische universiteiten aan ze gegeven. Want dat wilden ze graag. 

En wat heb je daar voor teruggekregen? 

Nou ja, best veel eigenlijk: een gesloopte universiteit en het slapste imago sinds Chamberlain.

LIVE. Wagensveld vs. Koran

The Godfather 2 was ook beter dan de eerste

Omdat het vorige keer zo'n unaniem succes was gaat Edje Wagensfeldwebel het maar weer eens proberen: een Koran in de fik zetten in Arnhem. Komen normaal gesproken een hele boel mafketels en haaiige strijders van Allah buurten, maar die staan nu natuurlijk allemaal in Amsterdam te blèren voor Hamas. Desondanks is er 600 man politie opgetrommeld. Wij vinden boekverbrandingen nogal dom, of het nou om het Creatief Jaarboek van de Libelle, de Donald Duck Omnibus of de Koran gaat. MAAR! Het moet wél gewoon kunnen in een vrije samenleving. Als iemand een boek in de fik wil steken, moet-ie dat maar lekker doen, zonder dat een stel op de pik getrapte barbaren voor hem (of ons) gaat bepalen dat het wel of niet mag. Want als het je niet zint, en je wil er iets aan doen, dan doe je maar lekker aangifte. Enfin, deze redenatie gaat natuurlijk niet landen bij de GrootGelderse moezelmannen, dus dat wordt lachen. Later meerrrrr.
Update 14:35 - DE KORAN LIGT IN DE KORF. Naast een fles spiritus. Dat zal de moslims leren
Update 14:37 - De Koran staat in brand. One Small Aanmaakblokje for Man, One Giant Haat tegen Nederlandkind. Beeld hier bij Herman. Het fakkelvak van Edje is hermetisch afgesloten van de buitenwereld, dus geen relmoslims

Vorige keer

Live. Demo Nationale Nakbadag op de Dam

Spannond

Alle ogen nu weer gericht op Gaza aan de Amstel. La Halsema zei gisteren in het debat dat ze mild optimistisch is over het demonstratieklimaat in Clowntown: het ergste is met de ellende van afgelopen week achter de rug. Vandaag de test want nu ruim 30 organisaties (hoi Assen voor Palestina) op de Dam voor Nationale Nakbadag (over wat die Nakba nou precies inhoudt verschillen de meningen, maar daar komt u in de panelen hier beneden wel uit, nietwaar) met aansluitend Mars op het het Museumplein. Spannond, kijken en d'r bij zijn.
Update 13:43 - Lekker druk bij Euronakba, Euronakba. From the river dit, zionisten dat, 't bekende festivalfeertje
Update 14:49 - Het hele spul, inmiddels een paar duizend deelnemers - zet zich in beweging op weg naar het Museumplein
Update 15:01 - De demonstranten zijn oplossingsgericht bezig en scanderen: "There is only one solution, intifada, revolution"
Update 16:15 - Bericht van de UvA: die 'vreedzame demonstranten' hebben deze week voor 1,5 miljoen euro schade aangericht
Update 16:23 - Cameraploeg Ongehoord Nederland aangevallen Update van de update: Cameraman is in zijn nek geslagen
Update 17.01 - Afgelopen!
Update 17:37 - Toch niet afgelopen! Meerdere arrestaties: blijkbaar is het protest op het Museumplein aangevallen door 'tientallen' in het zwart gehulde hooliganachtige types

JOOST KLEIN GEDISKWALIFICEERD

Wat wat wat

BURGEROORLOG. Joost Klein is gediskwalificeerd en doet NIET mee aan de Grande Finale van het Songfestival 2024. Dat laat de AVROTROS weten in een statement: "We hebben kennis genomen van de diskwalificatie door de EBU. AVROTROS vindt de diskwalificatie disproportioneel en is geschokt door de beslissing. We betreuren het enorm en komen er later inhoudelijk op terug." We weten nog steeds niet WAT er precies is gebeurd en hoe en wat en waarom, maar op deze manier hebben we er geen zin meer in vanavond. Brrrrr. Later meer.
Update 12:27 - Kontnaald Maas: "Disproportionele en schandelijke beslissing EBU."
Update 12:29 - Statement EBU: "The Dutch artist Joost Klein will not be competing in the Grand Final of this year’s Eurovision Song Contest. Swedish police have investigated a complaint made by a female member of the production crew after an incident following his performance in Thursday night’s Semi Final. While the legal process takes its course, it would not be appropriate for him to continue in the Contest. We would like to make it clear that, contrary to some media reports and social media speculation, this incident did not involve any other performer or delegation member. We maintain a zero-tolerance policy towards inappropriate behaviour at our event and are committed to providing a safe and secure working environment for all staff at the Contest. In light of this, Joost Klein’s behaviour towards a team member is deemed in breach of Contest rules. The Grand Final of the 68th Eurovision Song Contest will now proceed with 25 participating songs."
Update 12:40 - Cornald: "En nog iets: incident Joost heeft helemaal niets met Israël of Israëlische delegatie te maken. Incident stelt nauwelijks iets voor. Daarover later meer. Het is oa de ‘hel’ voor verbinder Joost Klein & zijn team." TIJGER NU HIJ TOCH AL GEDISKWALIFICEERD IS KUN JE GEWOON ZEGGEN WAT HET WAS HOOR
Update 13:04 - Ge-lukkig zeg Nikkie de Jager geeft vanavond nog wel gewoon punten
Update 13:05 - Hoofdredactie GeenStijl op GSHQ al enige tijd in overleg over het wel of niet laten doorgaan het het GEENSTIJL LIVEBLOG hedenavond
Update 13:09 - Estland zou uit solidariteit met Joost Klein overwegen NIET meer op te treden
Update 14:06 - Er is een kabinetsreactie. Mediastas Fleur Gräper (D66) zegt tegen de NOS dat het besluit 'enorm zwaar' valt en spreekt van een 'teleurstelling voor ons allemaal'.
Update 14:33 - Hoofdredactie GeenStijl (Ronaldo + Pritt) nog steeds in overleg over eventueel doorgaan GEENSTIJL LIVEBLOG SONGFESTIVAL
Update 14:38 - Toch niemand solidair
Update 14:39 - Hoofdredactie GeenStijl zes minuten later nog steeds in overleg over eventueel door laten gaan GEENSTIJL LIVEBLOG SONGFESTIVAL. Laurens Dassen & Angela de Jong zitten vanavond bij OP1 om redactioneel overleg op GSHQ te duiden
Update 15:55 - _"_EBU houdt crisisbijeenkomst na het diskwalificeren van Joost Klein. De diskwalificatie heeft heftige reacties uitgelokt en de EBU moet daar wat mee. De EBU bevindt zich momenteel in een crisisoverleg."
Update 15:56 - Nu ook aandacht van het grootste muziekblad van allemaal: Rolling Stone. Onze Joost kan touren, festivals pakken, hotels boeken, achter de vrouwen aan en champi rammen voor de komende vijf jaar
Update 16:00 - Hoofdredactie GeenStijl nog steeds in overleg over eventueel door laat gaan GEENSTIJL LIVEBLOG SONGFESTIVAL. Ronaldo kwam zojuist naar buiten, maar is weer naar binnen gegaan. Iemand heeft de politie gebeld
Update 18:01 - Statement AVROTROS: Joost heeft 'een dreigende beweging' gemaakt. Sjezus

Finaleweekend - Wilders heeft premierskandidaat

WIE?

Voorwaar een finaleweekend. In het formatiekwartier gaan ze de hele dag door maar zondag niet. Dijkgraaf mag niet van De Grote Formateur in de Wolken en Caroline van der Plas viert Moederdag dus vandaag meters maken want deadline woensdag 15 mei. Plus: Geert Wilders heeft zijn premierskandidaat gesproken en hij of zij heeft JA gezegd. WIE?

1. Peter-Paul Verbeek
2. Frederieke Leeflang
3. Ismail Haniya
4. Funda Sahla
5. Joost Klein
6. 'Een antropoloog'
7. John Karelse
8. Femke Halsema
9. Dinges, hoe heet 'ie

Zeer zeldzame geomagnetische storm G5 treft aarde, fenomenaal Noorderlicht boven Nederland

Helpen zandzakken?

Dat was fantastisch he! Er raast een SEVERE GEOMAGNETIC STORM G5 richting aarde - de eerste in 21 jaar. Weermannetjes waren al helemaal hyper op de socials en dat had vooral te maken met de mogelijkheid tot Noorderlicht. Nou, we hebben het geweten: in bijna heel Nederland was het Noorderlicht vannacht te zien. En indien gemist treur niet, want de STORM is nog niet voorbij: vanavond weer een kans. Uitleg over het fenomeen hiero bij stormchaser Wouter, en hier bij BNR: "Er wordt zonnematerie van de zon afgeschoten. Dat zijn elektrisch geladen deeltjes, die ervoor zorgen dat er stroom gaat lopen door kabels, computers en elektrische apparatuur. Deze elektrisch geladen deeltjes wekken uit zichzelf stroom op. Een apparaat dat niet in het stopcontact zit, kan zo nog steeds onder stroom te komen staan." Dan krijg je naast het Noorderlicht dus stroomuitval, navigatiesystemen over de kook en misschien floept het elektrische handzwaard van Samantha (ze noemt dat ding 'Joey Kooij') ook zomaar aan. En het zou je maar gebeuren dat je voor de lol een broodrooster bij iemand in het bad mikt en dat het ding uit zichzelf Frits van Houten gaat frituren! Enfin, ga vanavond eens naar buiten.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.